h1

Reportatge sobre butoh

Desembre 16, 2008

En un reportatge, que es va fer respecte al butoh, a Rosana Barra em va agradar un parell de preguntes que li van fer:

-Quina filosofia s’amaga darrere el butoh?

Aquest art que per conceptes com el ‘vuit'(ment en blanc) i ser el ‘testí’ (observar el que passa en el cos), expressa la vida i els canvis, hi ha  canals de energia que s’obren per realitzar-los. La dansa Butoh en si mateixa es una dansa espiritual.

-Com definiries el Butoh?

La meva opinió es que per a ser capaç de ballar el butoh, es requereixen canviar de mentalitat, obrir canals de energies, definitivament ‘canviar el xip’. El Butoh es molt més que expressió corporal y pintar-se la cara de blanc. Jo el definiria com un compromís amb el creixement espiritual. El Butoh es sobre tot un treball espiritual, es un camí cap a l’interior d’un mateix, que la persona ha de recórrer per poder ballar-lo. Pots dedicar-te al butoh, ser un butohista sense ser un ballarí.


Existeixen diferents tendències en la expressió de aquest art. Cada ballarí proporciona més èmfasi  en una part específica com en la línia teatral, la expressió de la metamorfosis, en la expressió vocal, en la meditació, el moviment corporal involuntari, etc. En resumen, creo que el Butoh se pot definir com ‘dansa – teatre’ però con una gran carrega terapèutica.’

butoh1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: